Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monsterblomster på förskola

/
  • lekfullt. Konstnären Tobias Wassbergs senaste verk är en generös blomsteruppsättning, utsågad i björk och furu, målad med miljövänlig linoljefärg.  Den är dessutom i första hand tänkt att uppskattas av barn där den slingrar sig högt längs två väggar inne på nya Herrgårdens förskola i Gävle.
  • permanent. Konstverket är permanent, ett resultat av kommunens enprocentsregel som säger att en del av byggkostnaden ska gå till konstnärlig utsmyckning  på platsen.

Järnmannen goes soft! Konstnären Tobias Wassberg från Kungsgården, känd för sina magnifika blommor av stål, arbetar allt oftare i trä och har ingenting emot att kallas mjukis.

Annons

Hans senaste verk är naturnära på riktigt, en generös blomsteruppsättning, utsågad i björk och furu, målad med miljövänlig linoljefärg. Den är dessutom i första hand tänkt att uppskattas av barn.

Skulpturen heter ”Blomsterstråk” och består av en liggande grön jättestjälk som slingrar sig högt längs två väggar inne på nya Herrgårdens förskola i Gävle. Kronbladen är gammelrosa, bruna och dovt blå, lite som en uppblåst kavalkad av monstermajblommor – fastän några fått värmande hjärtformer.

Konstverket är permanent, ett resultat av kommunens enprocentsregel som säger att en del av byggkostnaden ska gå till konstnärlig utsmyckning på platsen. Lyckat och lekfullt blev det.

Annons