Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstigt att skolkorten i glesbygden gäller olika tider?

Annons

Svar till: Raul Johnson, Sandvikens kommun, 26 september. Tack för svar på min insändare men jag hoppas du kan fortsätta debattera med mig. Tycker ni inte att det är konstigt, att elever som går i Hofors har skolkort som gäller fram till 22:00, medan andra i glesbygd som tillhör Sandvikens kommun har skolkort som gäller till 18:00? Hoforsborna kan åka hem 21:30. De kan umgås med kompisar, aktivera sig i Sandviken kommuns aktiviteter, de kan gå på läxhjälp hos olika föreningar och de har stor möjlighet att skaffa sig en betydelsefull fritid.

Läs också: Skolbusskorten borde gälla även på fritiden

Jag som är Järbobo och dessutom engagerad arrangör, delvis för kommunens skull, betalar 2 000 kronor på ett år för busskort. Pengar som jag skulle kunna göra något helt annat med. 6 000 kronor på tre år, och om man dessutom lägger på åren som man går på högstadiet blir det totalt 12 000 kronor.

Jag får inte möjlighet att delta på kommunens ungdomsverksamhet, som mina föräldrar betalar skatt för, jag får inte aktivera mig som jag vill för jag bor ute i glesbygden. Jag kan inte heller gå på min egen förenings läxhjälp med mina kompisar - för att mitt busskort går ut klockan 18:00.

Jag går på inriktningen musik så jag hinner inte alltid med 17:15 bussen eftersom repetition, genrep och konserter ligger på kvällar.

Fast detta kanske inte gör mig något, då jag själv valt att göra detta på min fritid. Men om jag istället vänder på det - jag vill inte sitta hemma och plugga för att där finns ingen hjälp och ingen motivation. Istället går jag en-två gånger i veckan på läxhjälp med mina kompisar klockan 18:00, för att fixa skolan.

Ungdom med betydelsefull fritid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare