Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festfin på nolltid

/
  • Locka håret till festen. Men olika stylingverktyg kan du få till den rätta frisyren.

Lagom till årets sista festligheter testar vi stylingverktyg som hjälper dig att lyckas med festfrisyren.

Annons

Fira in det nya året med skruvade lockar eller med en sofistikerad, rak page.
Vi har testat verktyg som både plattar och lockar håret. Majoriteten är 2-i-1 modeller som är platta på insidan och rundade på utsidan. De övriga är så kallade multistyler och består av ett handtag där du fäster platt- eller locktillbehör.


Högteknologiska
Alla verktyg i testet använder någon form av keramisk beläggning. Det ger en jämn värme över hela plattan som värms upp snabbt. I övrigt finns olika tekniker som ska skydda håret och ge bättre resultat.


Tourmaline är till exempel en ädelsten som avger negativa joner när den värms upp. Resultatet är att statisk elektricitet minskar samt att hårets fuktighet bevaras. Teflon och nanoteknik gör bland annat att håret glider lätt och förhindrar klumpar av stylingprodukter. Titan uppges också vara en exceptionell värmeledare som även hjälper till att bevara hårets fuktighet.

Olika hårtyper
På en multistyler är plattorna bredare än på 2-i-1-modellerna. Bredare plattor passar bra om du har långt, tjockt hår, medan de tunnare plattorna passar för finare eller kortare hår. Babyliss ipro230 icurl och 2020CE kan användas på vått eller fuktigt hår. För övriga testmodeller gäller att håret är torrt vid användning, annars kan du skada håret.


Värme sliter
Det viktigaste när du använder värmeverktyg är att använda en värmeskyddande produkt. Utan en sådan produkt tar håret mycket skada och kan till och med gå av. Vill du använda andra stylingprodukter, exempelvis straightener eller mousse, är det bra att välja en variant som innehåller värmeskydd. Då slipper du att håret blir kladdigt som det ofta blir när flera produkter används samtidigt. Även med en värmeskyddande produkt bör värmeverktyget användas på låg temperatur, helst under 200 grader. Tjockt och bångstyrigt hår kan dock kräva högre värme för att bli platt.


Linn Björklund/Smartson/TT Spektra
feature@ttspektra.se

Mer läsning

Annons