Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håll koll på ditt bultande hjärta

/

Lyssna till ditt hjärta och låt pulsen ligga till grund för din träning. Vi har utvärderat åtta avancerade pulsklockor i prisklassen 1 200-4 500 kronor. Bäst i test är Polar FT60.

Annons

Dagens pulsklockor rymmer allt fler funktioner – från individuell träningsplanering till gps och mätning av lufttryck. Vi har testat avancerade modeller som kan föra över träningsresultaten till din dator.

Varför pulsträning?

Pulsträning bygger på att du tränar utifrån din nuvarande konditionsnivå. Det blir på så sätt lättare att anpassa träningen och sätta upp individuella mål.

Till exempel ökar fettförbränningen mest om du tränar med en ansträngning motsvarande 60 procent av din maxpuls, medan 80 procent av maxpulsen främst förbättrar konditionen.

En pulsklocka gör det enklare att hålla koll på pulsen under träning. Du följer hela tiden hjärtats utveckling i takt med träningen och ser tydliga resultat när pulsen blir lägre.

En avancerad modell har fler fördelar, till exempel program som underlättar vecko-planering, inbyggd gps och avståndsmätare. Funktioner som kan vara användbara både vid träning och i vardagslivet.

Följ din träningskurva

På alla testade modeller går det att föra över träningsresultaten till datorn, vilket är praktiskt.

Det ger en bra träningsöversikt över tid, samtidigt som det sparar på klockans lagringsutrymme. Många tycker dessutom det är kul att kunna dela sina resultat med andra via internet.

Något att tänka på är att överföringsstation inte alltid följer med vid köp av klocka, utan säljs separat.

Mer läsning

Annons