Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hetaste pannan i köket

/

Dyrast är inte lika med bäst. Det visar vår genomgång av stekpannor med släpp-lätt-beläggning. Vi har testat åtta modeller i prisklassen 190–1 400 kronor. Pannorna skiljer sig åt både vad gäller värmefördelning och miljövänlighet.

Annons

Alla testade stekpannor, med undantag av Jamie Olivers, har en diameter på 28 centimeter och samtliga kan användas på alla typer av spisar. Det stora prisspannet gör det intressant att titta närmare på detaljerna. Att dyrast är bäst stämmer inte med testbilden, då stekpannan med högst prislapp intar bottenplaceringen.

Kär vän i köket

Stekpannan används nästintill dagligen i köket och därför är det helt rätt att ställa höga krav. Tyvärr står ändå många av oss ut med buckliga bottnar, repiga stekytor och dåliga stekegenskaper.

En bra och användarvänlig stekpanna kan bidra till många roliga och goda stunder i vår matvardag.

Samtliga stekpannor i testet har en släpp-lätt-beläggning.

Belagda pannor mår oftast bäst av redskap som är gjorda i plast eller trä, men modellerna från Tefal samt Nowo tillåter även metallredskap.

Värmefördelning

Förmågan att fördela värme jämnt varierar stort mellan pannorna. Modellen från Nowo är sämst på detta där det skiljer 23 grader mellan mitt- och sidotemperatur.

Bäst värmefördelning har Anders Petter Stenfors T där mitt- och sidotemperatur är densamma, samt Green pan Kyoto där skillnaden endast är två grader.

Detaljer är viktiga

Bland testmodellerna hittar vi några som utmärker sig när det kommer till finesser.

Pannorna från Tefal har en värmeindikator som visar när rätt temperatur är uppnådd.

Modellen Jamie Oliver har även två hällpipar som kan vara till hjälp vid såser och grytor.

Pannan från Nowo har ett avtagbart handtag, vilket gör att den tar mindre plats vid förvaring och är lättare att rengöra.

Linn Björklund/Smartson/TT Spektra

feature@ttspektra.se

Mer läsning

Annons