Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyårsfin med bästa hårsprejen

/

Vid festligare tillfällen som till exempel nyårsafton vill man gärna vara lite extra fin i håret och det är viktigt att frisyren håller hela natten. En bra hårsprej gör att du inte behöver oroa dig för lockar som släpper.

Annons

Vilken hårsprej man ska satsa på är inte lätt att veta, då utbudet i butikerna är stort. Det finns sorter som ger ett mer flexibelt resultat, vilket passar hår som hänger fritt. För fixerade frisyrer lämpar sig sprejer med en starkare formula. De kan till exempelvis heta Strong hold, Ultra strong eller Maximal strenght. Det finns till och med hårsprejer som ska klara att hålla frisyren på plats i vind och blåst. Vi har testat åtta hårsprejer med starkare struktur som passar bra för nyårsfrisyren.

Hög prislapp
Samtliga hårsprejer har någon typ av benämning på flaskan som indikerar att de ska ge stadga och ett ihållande resultat. Men långt ifrån alla testade produkter klarar av att leva upp till den benämningen. Syoss hårsprej är klart överlägsen och resultatet kommer snabbt och håller länge, dessutom till ett bra pris. Björn Axén passar bra för den som tänker satsa på en håruppsättning till nyårsfesten, dock är prislappen hög.

Styrkor och svagheter
Många av de testade hårsprejerna får medelbetyg av olika anledningar. Tresemmés flaska är något otymplig och stadgan släpper lite för snabbt. Got2b:s hårsprej blir efter en stunds användning alldeles för mjuk i strukturen, vilket gör att den behöver bättras på. Produkterna från L'oréal har opraktiska flaskor, svåra att ta med i väskan då de saknar lock som skyddar. Elnett satin ger dessutom inte tillräckligt med stadga för att, i vår mening, få benämna sig med ord som extra kraftfull fixering, och den intar därför bottenplacering.

Susane Dymling/Smartson/TT Spektra
feature@ttspektra.se

Mer läsning

Annons