Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plagget som ger hål i plånboken

/

Räkna inte med att tunnare nylonstrumpbyxor håller speciellt länge. Vårt test visar att kvaliteten ofta är undermålig och att strumpköpet kan bli en dyr historia.

Annons

Få plagg är så känsliga som nylonstrumpbyxor. Det är en konst i sig att få på sig strumpbyxan hel. Tänk om du behövde ta på dig din t-shirt med största varsamhet, gärna med bomullshandskar.

Ha gott om tid och stressa inte när du sätter på dig strumpbyxorna. För att du ska slippa obehagskänslor är det viktigt att de sitter bekvämt redan från början.

Håller inte måttet
Denier, den, är det mått som anger nylonstrumpbyxans tjocklek. Ju högre siffra desto tjockare strumpbyxa. 20-40 den klassas som vardagsstrumpbyxor och vi har valt att testa fyra modeller i 20 den och fyra i 40 den.

Vårt test visar att de tjockare modellerna generellt håller något högre kvalitet. I den tunnare klassen klarar sig Pierre Robert bäst och blir också testvinnare, medan Cubus och H&M utmärker sig bland deltagarna med 40 den. Twilfits strumpbyxa gick sönder redan efter en timmes användning och Lindex, Åhléns och Kappahl hade hål och revor i slutet av dagen. Vogues strumpbyxa gick förvisso inte sönder men materialet i överdelen luckras upp under användning.

Förstärkta detaljer
Fot- och tåförstärkningar är vanligt liksom förstärkt överdel eller grenkil i bomull vilket ska göra dessa partier mer tåliga. Sandaltå innebär att tådelen inte är förstärkt utan har samma denier och färg som övriga foten vilket gör att den passar bra i skor med öppen tå. De flesta nylonstrumpbyxorna finns i svart och hudfärg men en del märken har även säsongsfärger.

Susan Dymling/Smartson/TT Spektra
feature@ttspektra.se

Mer läsning

Annons