Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köp inte reparationer av anonyma nasare

 En man går runt i Gamla Gefle och ringer på dörrarna.

Annons

Han säger att han just har pratat med min granne.

Jag ser att färgen flagar på vindskivorna till ditt hus. Det kan jag fixa.

Jo, han har rätt. Lite målning skulle nog behövs.

Han talar engelska inte den variant vi lär oss i skolan, utan någon dialekt. Det är inte så att han bryter på ett annat språk. Han är från Australien, säger han, och representerar en firma i Stockholm som tillfälligtvis finns här i stan.

Jag får hans kort. ”Tak & Bygg specialisten. Fönsterbyten, byte av trä, högtryckstvätt, hängrännor, takläggning, målning. Fri offert. Ingen betalning innan arbetet är klart. Ring i dag för gratis rådgivning och pris!” Och så ett mobilnummer. Han föreslår att jag ska prata med min man om erbjudandet, och så hör han av sig om en vecka.

Kanske är det några som går på det. I så fall vill jag varna. Det går inte att googla på det namn som står på kortet. Personnamn, adress, organisationsnummer och referenser saknas. Reklamationsmöjligheterna är förstås obefintliga. Och i Sverige har vi fortfarande de förmånliga rotavdrag som möjliggör reparationer och underhåll från etablerade företag till överkomliga priser.

Köp gärna majblommor av skolbarn som ringer på dörrklockan, men inte husreparationer av anonyma nasare med kontoret på fickan!

Barbro Sollbe

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare