Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde på MC med buss – döms

MC-föraren Ulf Enarsson förlorade benet när han blev påbackad av en buss.

Nu döms buschauffören till dagsböter.

– Det känns rätt, säger Ulf Enarsson.

Arbetarbladet har tidigare skrivit om tierpsbon Ulf Enarsson som förlorade benet när han blev påkörd av en buss i Älvkarleby. Olyckan skedde i augusti förra året när han var på väg till jobbet med sin motorcykel.

Ha n stannade bakom en buss som stod stilla på en bro vid Älvkarlebyfallen. Plötsligt började bussen att backa, Enarsson hann inte undan utan blev överkörd.

Buschauffören förnekar brott. Enligt honom var bussen trasig, den gick inte att köra framåt och därför försökte han backa den av vägen. Han uppger att han tittade i backspeglarna och backkameran innan han backade och att han var säker på att det var fritt.

Ulf Enarsson blev inlagd på Akademiska sjukhuset i tre månader. Bäckenet var krossat och ett av hans ben amputerades under knät.

Händelsen polisanmäldes men förundersökningen mot buschauffören lades först ner. Ulf Enarsson överklagade och begärde omprövning av åtalet – och fick rätt.

Nu har chauffören dömts för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik vid Uppsala tingsrätt. Straffet blir 50 dagsböter å 210 kronor.