Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körer sjunger Abbanär du handlar

I kväll kan du lyssna på Abba och planera middagsmaten samtidigt. Då sjunger nämligen 30 körsångare låtar ur filmen Mamma Mia i matbutiker i Hofors. Syftet är att hjälpa till att lansera dvd-filmen.

Super Trouper inleder det fyra minuter långa Mamma Mia-medleyt som framförs prick klockan 18.00 i dag på 50 olika platser i landet. En av de orter där lanseringen av Mamma Mia-filmen kan ses och höras är Hofors, faktiskt enda stället i Gästrikland.

Körerna Hofors blandade kör och Hagakören har valt Prix och Sparköp för sina minikonserter.

– Det kryllar inte precis av folk ute på bruket en onsdag klockan sex. Men på köpställena finns de, säger ledaren Mats Grundström, som nappade direkt när de fick det här erbjudandet.

I själva paketet som tack för att de gör reklam för att filmen släpps på dvd har de fått ett färdigt körarrangemang med sex låtar, t-shirts till alla sångare och så förstås filmen att ta med hem för att fortsättas sjunga.

– Jättebra. Det är otroligt roliga stämmor, tycker Mats Grundström.

Körerna har nött Abba-låtarna i ett par veckor nu och Grundströms egen favorit är Mamma Mia som avslutar det hela. Vill du vara säker på att höra alla låtar är det bäst att vara på plats i tid. För det går fort. Och för säkerhets skull drar de den två gånger också, först på Prix och sedan hos Spar-Arne.