Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körigt i dag

På lördag eftermiddag firar Forsbacka kammarkör sina 50 år med en jubileumskonsert i Bo Lindesalen i Konsert­huset.

Kören framför ”örhängen” som har sjungits genom åren. Dessutom är tidigare körmedlemmar inbjudna och medverkar på två av sångerna. Konserten leds av körens dirigenter Eva Aronsson och Åsa Jehrlander. Medverkar gör även musikerna Håkan Jonsson, piano, Jon Östman, gitarr, Per Brydewall, bas och Göran Brundin, trummor. Konferecier är Hans Blomgren som tidigare var ledare för kören.

”Forsbacka kammarkör har en bredd som få och tvekar inte att ta sig an det som tilltalar dem”, berömde kultursidans musikrecensent Bodil Proos när sällskapet tidigare i år slog på stort och framförde Orffs magnifika körverk ”Carmina Burana”.

Lördagkvällen i Gävle bjuder dessutom på ytterligare en körkonsert. Ängeby Motettkör med sina 32 sångare, från Bromma församling, framträder i Heliga Trefaldighetskyrkan, med musik av bland annat Söderman, Nystedt, da Vittoria, Mendelssohn och Rachmaninov.

Det var Per Ahlberg, välbekant körledare i Heliga Trefaldighet, som startade Ängeby Motettkör ”för 28 år sedan när jag var ny i Bromma, så konserten ligger mig varmt om hjärtat”, meddelar han.