Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korruptionen blomstrar som aldrig förr i EU

AnnonsHär hemma jagar politiker och myndigheter sjuka, pensionärer, arbetslösa och socialhjälpstagare som endera fifflat småbelopp eller också tagit emot för mycket bostadsbidrag,
sjukersättning etc ofta i god tro. Men när det gäller de egna är man totalt passiv och låter den grövsta korruptionen fortsätta trots att man ser den med öppna ögon.
Ett stort antal EU-parlamentariker i EU-parlamentet har anställt ett flertal anhöriga, som avlönas med medel, som de skall använda för administrativa göromål och tjänster. Ingen agerar inte ens OLOV (EU-s revisionsorganisation). Och inte talar maktens lakejer - våra medier - om detta för folket. Fortfarande har ingen av alla de parlamentariker som sammanlagt stal över en miljard för något år sedan ställts inför rätta.
Av EU-s budget på drygt 1000 miljarder lär 100 miljarder försvinna årligen genom korruption. Samtidigt har nomenklaturan där, EU-kommissionärer, EU-parlamentariker, EU-tjänstemän försett sig med löner och privilegier som är fullt i klass med vad den härskande klassen i diktaturerna stjäl från folket. Trots dessa stölder från folket har man mage att kräva sänkning av löner, pensioner, arbetslöshets- och sjukersättning från de svagaste i samhället. EU är snabbare än vi EU-kritiker kunde ana på väg mot samma dekadans (moraliska förfall) som vilken diktatur som helst. Och våra politiker och EU-parlamentariker som aldrig missar att ta ordet demokrati och moral i sin mun förblir tigande oavsett varthän det barkar. EN union byggd uppifrån kommer aldrig att tjäna folket och kommer därför att förr eller senare gå under. Detta har historien visat ett otal gånger.
När nu socialdemokraterna väljer ny partiordförande bör det bli en som har rena händer och inte aktivt eller passivt spelat med i uppbyggnaden och försvaret av EU-s oegentligheter och brott mot folket, varav arbetarna fått ta värsta stöten. De som röstade för Lissabonavtalet bör vara diskvalificerade. Deras röst innebar avskaffande av den svenska modellen och ja till en extrem marknadsliberal ideologi. Hur skall vi socialdemokrater kunnas samlas kring en person som så svikit arbetarrörelsens grundläggande ideal?
Olle Ljungbeck, Gävle

Mer läsning

Annons