Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kris ordnar drogfri gala

Valborg är en av de helger då många ungdomar gör sin alkohol- eller drogdebut. Kris, kriminellas revansch i samhället, vill erbjuda ett drogfritt alternativ. Därför anordnar de under valborgsmässoaftonen en drogfri gala i Sjömanskyrkan i Gävle.

Under hela dagen kommer det att genomföras seminarier och debatter i alkohol- och drogfrågor. Kvällen avslutas med musik och stand up. Nordman, Ricky, Saratsco och Gasta comedyclub uppträder.

Debatt

Under förmiddagen blir det en debatt mellan lokala politiker, bland annat mellan kommunalråd Carina Blank (S) och Moderaternas Inger Källgren Sawela. Detta under rubriken ”Gör vi tillräckligt för att minska och förebygga missbruket av alkohol och droger?

– Det märks att det är valår. Politikerna ringde själva och ville delta, berättar Helena Westberg, Kris.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Kris, studieförbundet NBV och lokala sponsorer. Det kommer att tas inträde, 250 kronor för icke medlemmar.

Varit missbrukare

Helena Westberg, 27, som är en av de drivande bakom valborgsfirandet i Sjömanskyrkan, berättar att Kris hjälpte henne att få ordning på sitt liv. Hon har själv en bakgrund av missbruk och kriminalitet.

– Att bli nykter är en sak, men det var viktigt att få en umgängeskrets som var drogfri för att fortsätta hålla mig nykter, det kunde Kris hjälpa mig med.

Kris ordförande, och grundare i Gävle, Stefan Olsson, 46, har även han en bakgrund av droger och anstalter bakom sig.

– Jag har varit nykter i tio år. För fem år sedan fanns inte Kris i Gävle, men jag blev tillfrågad om jag ville vara med och starta en grupp här, berättar han.