Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krisgrupp på Perslunda­skolan efter trafikolycka

På Perslundaskolan har lärare och elever fått hjälp av en krisgrupp efter olyckan på onsdagskvällen, när en av skolans elever skadades allvarligt då han blev påkörd av en bil.

– Några har tagit det jättehårt, säger skolans rektor Signhild Olsson.

Det var vid 19.30-tiden på onsdagskvällen som en 15-årig pojke blev påkörd av en bil vid tågstationen i Ockelbo. 15-åringen färdades på cykel och bilföraren har vittnat om hur han lade märke till två cyklister vid sidan av vägen. Plötsligt dök 15-åringen upp några meter framför bilen.

– Föraren hade ingen chans att stanna, 15-åringen kastades upp på motorhuven och slog huvudet i vindrutan, berättar närpolischef Glenn Hillman.

15-åringen går på Perslundaskolan och under torsdagen sammankallade man skolans krisgrupp för att hantera det inträffade.

– Vi har informerat både personal och elever. Sedan har var och en tagit hand om sina elever, säger rektor Signhild Olsson.

– Beroende av vilken relation de har till honom har de tagit det olika. Men det är några som har tagit det jättehårt.

Enligt polisen var det mörkt på olycksplatsen. Det var också en tunn hinna av is över vägbanan. Polisen utreder händelsen men det finns i dagsläget inga brottsmisstankar kring olyckan.

15-åringen fördes först till intensivvårdsavdelningen på Gävle sjukhus men han flyttades i går till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Enligt de senaste uppgifterna som Arbetarbladet fått är pojken allvarligt skadad.