Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristdemokraterna mår dåligt

Björn Brink (C) och Hannah-Karin Linck (C) svarar på Kristdemokraternas kritik om att landstinget mår dåligt och frågar sig om inte Kristdemokraterna mår än sämre.

Annons

En mycket märklig insändare signerad Kristdemokraterna i landstinget! Som huvudsakligen beskriver mycket av innehållet i den budget som Centerpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet gemensamt 24 mars låter landstingsfullmäktige pröva.

När det efter budgetfullmäktige i december 2008 i praktiken inte fanns någon majoritet i vårt landsting, så provades olika vägar. Det blev upp till Moderaterna att söka hitta en fungerande majoritet. Något som partiet inte lyckades med. Det vet (KD) mycket väl.

I det fortsatta arbetet fick (KD) möjlighet till ett betydligt större inflytande än vad deras fyra mandat, av totala 75, egentligen motsvarar. Kristdemokraterna svarade lika trofast som alltid – nej! Att ta ansvar och låta det politiska innehållet prövas i skarpt läge var tydligen inte rätt budskap.

Centerpartiet har gått till val på att komma i majoritet, få vår politik prövad. Komma i majoritet på grund av att vi verkligen tror att (C) behövs för en fungerande majoritet. Speciellt i en situation där kraftfulla beslut måste tas – men där den enskilde patienten ska vara i centrum.

Det synes uppenbart för det stora flertalet att vi befinner oss mitt i en finansiell kris för landsting- och kommunsektorn, som har sina budgetar baserade på skatteintäkter. Situationen är mycket bekymmersam. Då är det enkelt att ställa sig i predikstolen och basunera ut satsningar som man inte vill ta ansvar för!

Gävle

Rengsjö

Mer läsning

Annons