Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristoffer Appelquist: "Gävle är en jättebra humorstad"

På torsdagskvällen uppträder komikern Kristoffer Appelquist på Söders Källas scen.
Där har Gasta hittat en större scen att boka komiker och Kristoffer Appelquist hyllar Gävles comedy club.
– Gävle är en jättebra humorstad och det är helt och hållet Gastas förtjänst.

"Kristoffer Appelquist är död" heter showen och den är komikerns tredje stora turné efter "Krig" och "Drömmen om Amerika". Kristoffer Appelquist är på det säkra:

– Det säger man väl i och för sig alltid om sina nya grejer men jag tycker absolut det är min bästa show hittills. Det är döden, sorgen, döda djur och försäkringskassan – allvarliga ämnen. Men det blir kul!

På Kristoffer Appelquist hemsida går det att läsa en tidslinje över hela hans vuxna liv. Det är omkring tio år sedan som saker och ting började ta fart för honom. När han medverkade i TV4:s humorprogram "100%" under 2005 hade han bara hållit på med stand up i runt ett halvår. Innan dess var han exempelvis baguettchaufför i Skoghall.

När du körde baguetter i Skoghall, var det här din dröm att turnera runt Sverige med din egen show?

– Jag hann inte drömma den här drömmen riktigt innan den var verklighet. Allt gick väldigt snabbt efter att jag började med stand up. Jag drömde väl mer om att ha något annat jobb – vilket som helst egentligen.

Hur ser du på Gävle som humorstad?

– Gävle är en jättebra humorstad och det är helt och hållet Gastas förtjänst. Det är verkligen en stadig förening som hela tiden föder fram nya förmågor och fortbildar dem. Gävle har onekligen Gasta att tacka för att staden har en bred stand up-kultur.

De som inte kan se Kristoffer Appelquist på torsdag får en ny chans i sommar. Han är en av de många namnkunniga bokningarna till stand up-sommaren på Söderhielmska gården. 21 juni är han i Gävle igen.