Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kritiska domare satte betyg på gunstlingarna

Hästarna fick hålla sig undan när något mindre djur i helgen tog över Gävletravet.

260 kattor visade upp sig på catwalken när Gestrica kattklubb anordnade internationell utställning i två dagar.

Annons

Allt från exklusiva raskatter värderade till 8 000 kronor till vanliga, enkla huskatter visades upp inför kritiska domare och bedömdes utifrån kroppsbyggnad, balans, pälsens lyster, öronens form och mycket annat.

Vissa kattägare var spända och nervösa när det var deras tur att gå fram medan andra tog det mer avspänt.

– Jag bryr mig inte så mycket om tävlingsmomentet. Jag är mest här för att umgås med andra kattintresserade. Det är skönt att vara i ett sällskap där man slipper bli idiotförklarad för att man lägger ned så mycket tid och pengar på en katt, skrattade Britt Svensk, som åkt upp från Stockholm för att visa sina norska skogskattor.

”Sveriges bästa kattklubb”

Gestrica kattklubb har bara funnits i tre år. Ändå har det snabbt växande sällskapet med kattvänner från Gästrikland hunnit med att få utmärkelsen ”Sveriges bästa kattklubb”.

– Vi har fått uppskattning för våra utställningar och våra kurser, sade Lisbeth Andersson i kattklubben.

Varför skaffar man katt?

– För att de sällan gör en besviken. Det är en härlig känsla att ha djur och av katter får man så mycket glädje. Alla har sitt värde. En huskatt är lika mycket värd som en raskatt.