Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KRÖNIKA: Internet låg nere för en dag och mitt liv raserades

Alarmklockan ringer - som den 90-talist jag är kliver jag motvilligt upp efter att ha snoozat i 45 minuter. Jag har räknat ut att om jag struntar i att duscha och bär kläderna jag hade i går bör jag hinna.

I dag jobbar jag på andra sidan stan då frilansare sällan har en fast arbetsplats och i vanlig ordning hade jag tänkt kolla upp min resväg via mobilen. Då händer det som inte får hända: appen ligger nere. Jag drabbas mer eller mindre av panik men någonstans i mitt undermedvetna kan jag resvägen per automatik men blir trots det tvungen att åka med 20 minuters marginal.

Jag kan inte längre förlita mig på att den här appen ska hjälpa mig. Jag kan inte längre lägga dagens öde i apputvecklarens händer utan det är från och med nu mitt egna ansvar.

När jag kommer ut från lägenhetshuset efter att nästan ha forcerat fram en hjärtinfarkt vid ålder 23 möts jag av tumultartad syn. Folk stressar fram på gatorna med portföljerna i handen samtidigt som de flesta verkar prata i telefon med någon typ av kundtjänst. Jag hör något om ”slut på surf” men har inte tid att fortsätta smyglyssna då jag själv är stressad. Väl på bussen överhör jag ett gäng upprivna tonåringar som verkar förbanna sig över att Instagram inte fungerar. Jag ler för mig själv då igenkänningsfaktorn är hög, samtidigt som jag börjar oroa mig då jag inte sett 4G-loggan i hörnet på hela morgonen. Under bussresan startar jag frenetiskt om mobilen i hopp om att internet ska kicka igång.

Två personer lider av blodsockerfall då de förträngt måltiden frukost efter att Instagram legat nere.

När jag kliver av på Stockholms centralstation slår det mig; Det värsta har inträffat – internet ligger nere. Efter att ha stirrat ner i mobilen konstant i hopp om att nätverket ska börja fungera kollar jag för första gången upp och möts av ett kaos utan dess like. Det går inte att beskriva på varken svenska, engelska eller arabiska ord men människorna är vilsna. Föräldrar har glömt att lämna sina barn på dagis då mobilen inte påmint dem om deras foster, två personer lider av blodsockerfall då de förträngt måltiden frukost efter att Instagram legat nere. Ja, ni kan föreställa er.

Ofta förlitar vi oss på andra i våra liv och ofta slår det snett. Vi förlitar oss på att alarmklockan ska ringa tills den dagen den slutar göra det, vi förlitar oss på att vår chef håller oss informerade om vår anställning tills den dag du plötsligt blir uppsagd och vi förlitar oss på att vår partner ska hålla oss lyckliga tills den dagen förhållandet möter ett abrupt slut.

Människorna och diverse medel runt omkring dig i livet får du se som stöd i form av en stadig pelare – men även världens mest påkostade konstruktion kan fallera. Du och ingen annan är nyckeln till din egna framgång.

Tummen upp:

Lordes storslagna comeback. Hon vann sina två första Grammys vid ålder 18.

Tummen ner:

Att Katrin Zytomierska inte är landets främsta kolumnist

Fler krönikor av Mohamed Touzari:

Om Malou von Sivers kan få det att funka i 37 år kan Du också

Nöjesåret 2016 – ett av populärkulturens hittills viktigaste

Kim Kardashian har gjort mer för mänskligheten än vad många känner till

Kanye West firar Thanksgiving på sjukhuset och det är inte roligt

Låt Justin Bieber vila och ge honom en kram