Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kryss när division 3-kvalet inleddes

Kvalet till trean inleddes på lördagen, då Hofors tog emot Järbo hemma på konstgräset och det slutade oavgjort 1–1 till slut.
Efter slutsignalen blev det straffar ifall att lagen skulle vara oskiljbara efter tre omgångar och där var Hofors målvakt Erkan Gümüs grym och räddade samtliga fyra Järbo straffar.
Samtidigt vann Svärdsjö hemma över Iggesund med 3–2 i kvalets andra match.

Under inledningskvarten syntes det att Hofors kom från trean då laget var större starkare och hade ett högre tempo och där spelade Hofors riktigt bra. Ledningsmålet kom efter 13 minuter då Joel Folkesson skickade in en frispark via muren.

Lite tidigare fick Järbo chansen från elvameterspunkten, men Erkan Gümüs räddade straffen och sitt Hofors. Efter en kvart tappade Hofors sitt spel då Järbo fick Mattias Ramström skadad och där hände något med laget enligt tränaren Fredrik Lindholm.

Järbo jämnade ut spelet, men det skulle komma mycket emot laget då först Robert Hillblom fick lämna planen efter ett rött kort i slutet av den första halvleken. Laget skulle få till en kvittering efter paus då Patrik Ålund satte dit bollen efter 65 minuter.

– Vi är starka hemma och har Svärdsjö och Iggesund kvar här hemma och sett till 90 minuter får jag vara nöjd även om vi inte kom upp i normal standard under den första halvleken, och så var det det här med två utvisningar som jag inte förstår, sade Järbos tränare Patrik Kihlström efter slutsignalen.

– Klart jag är besviken då jag hade förväntat mig mer, sade Hofors tränare Fredrik Lindholm.

Järbo var det lite bättre laget under den andra halvleken, även om laget förutom målet inte kunde skapa så mycket. Hofors kom starkt tillbaka efter att Järbo fått sin andra utvisning i matchminut 87 då inhopparen Omar Raik visades ut.

Hofors låg nog närmast segern, även om det blev en jämn match. Men tränaren Fredrik Lindholm ville se ett högre tempo och bättre spel i de två kommande kvalmatcherna.

– Järbo är starka hemma, sade tränaren Patrik Kihlström och poängterade till att de två avslutande omgångarna mot Iggesund och Svärdsjö spelas hemma på Ip.

I den andra kvalmatchen slog Svärdsjö–Iggesund med 3–2.