Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

475

Annons

… avgörande ögonblick av radiohistoria ska fira Sveriges Radios 90-årsjubileum i år. Nu finns dessa ljudklipp att lyssna på, på nya SR-sajten ”Utvalda ögonblick”. Lyssnarna får också vara med och rösta fram tio klipp som ska representera radiohistorien i en utställning under hösten – och därefter läggas i en tidskapsel.

Blir det tolkningen av Maria Gripes roman ”Tordyveln flyger i skymningen” som sommarlovsföljetong, eller dramatisk rapportering från Estonia-katastrofen? Eller kanske Lis Asklunds legendariska socialreportage? En dokumentär från 1945 där koncentrationslägeroffer vittnar? Intervjun med Fadime Sahindal några år innan hon mördades? Ett kungabröllop till och med?

– Det kan handla om ögonblick som de flesta av oss kommer ihåg, men det kan också handla om saker vi sänt som varit avgörande för enbart den individuella lyssnaren. Därför är det viktigt att publiken nu får vara med och avgöra vilka ögonblick som varit störst och som vi därmed ska kapsla in och bevara för framtiden, säger Sveriges Radios vd Cilla Benkö.

Mer läsning

Annons