Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anaïs Nin veckans topp

/

Annons

Gammal kärlek återbesökt. Hon var 1970-talets erotiska och litterära gudinna. Nu uppmärksammad av det frimodiga lilla förlaget Sphinx som låtit översätta och ge ut Anaïs Nins passionerade debutbok ”Incestens hus”. Stort tack.

 

Gå och se. Det är en order.

Berömmet flödar över gästrikeförfattaren Erkelius. Ett E i raden: Ekman, Enquist, Evander, Erkelius!, säger Expressen som menar att nya ”Hotel Galicja” är den viktigaste svenska romanen på länge. Och Svenska Dagbladet är lika översvallande: Erkelius står i det allra främsta ledet! Man kan nog säga att han blivit högtidligt hyllad av i princip alla.

I veckan var det precis 40 år sedan Woodstock festivalen som markerade början för en ny generation och för en ny tid av frihet. Den verklighetsbaserade romanen ”Woodstock tre dagar som förändrade världen och mitt liv” av Elliot Tiber kommer ut lagom till jubileet och är ett befriande vittnesmål. I boken får vi till och med uppleva den nya tidens symboliska förlossning, mitt i lervällingen medan Richie Havens röst hörs sjunga ”Freedom” över fälten: skriver Elliot Tiber.

Friidrott är idrotten med den äldsta historien och var ju de bildade gamla grekernas favoritsport. Nu nedstiger en sprintergud med alla förutsättningar att inspirera konsten.

 

anser vi att Strömvallens läktare måste bevaras.

Kommunalrådet Carina Blank som sviker sitt eget uttalande om att det är nog med privatisering inom äldreomsorgen. Hon har mycket att lära om ordens värde.

 

Mer läsning

Annons