Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arga anmälare

/
  • arging. Bild från omslaget till boken ”Nu har det banne mig gått för långt! – arga brev till radionämnden”.

Finns det någonting roligare än frustande, fräsande, skrikande, spottande och fantastiskt arga människor?

Annons

”Nu har det banne mig gått för långt! – arga brev till radionämnden” (Känguru förlag) är full av de ofrivilligt komiska argingarna. Redan det första citatet sätter tonen: ”Jag yrkar, att radionämnden ger de skyldiga i tv och radio en omgång med rottingen så de lär sig veta hut.”

Vem anmälaren är framgår inte, men ordvalet får mig att hoppas på politikern Anders Björck. Få saker är roligare än arga människor – med undantag för en arg Anders Björck. Han är ännu roligare.

De mest skilda företeelser i rutan anmäls, och anmälarna har en förvirrad bild av var radionämnden egentligen har för uppgift. En anmälare påpekar att han inte kan få in bilden i sin tv.

Men man får också en förståelse för de arga brevskrivarna av att läsa boken. När breven skrevs fanns inte zappmöjligheten. Enda valmöjligheten var att stänga av och umgås med sitt eget sällskap, vilket, att döma av breven, inte var ett särskilt angenämt alternativ.

Undrar egentligen vilken roll radionämnden har spelat för den psykiska folkhälsan? Vilken uppdämd vrede och frustration som har kunnat frigöras via dessa brev. En illa formulerad och aggressiv anmälan är att föredra framför ett vansinnesutbrott på stan.

/KE

Mer läsning

Annons