Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Augustvinnare i topp

/

Annons

1. (ny) Steve Sem-Sandberg
Med romanen ”De fattiga i Lodz” vann han Augustpriset. Med sitt framträdande på Kafé Edbom i tisdags vann han Gävlepublikens hjärta. Ett av de mest givande författarmötena någonsin.

2. (ny) Fotbollsbögen
Skådespelaren Mårten Svedbergs enmansföreställning ”Fotbollsbögen” från 2009 handlar om homofobin i idrottsvärlden. Den har spelats över hela landet och väckt en diskussion också inom vissa klubbar. Det finns fortfarande ingen manlig fotbollsspelare som har gått ut öppet och sagt att han är homosexuell, konstaterade författaren i samband med att föreställningen gästspelade på Upsala Stadsteater för ett år sedan. Men nu gör det det. Åtminstone i Sverige. Anton Hysén kommer ut i fotbollsmagasinet Offsides nya nummer. Vi gillar. Hoppas han blir en välrdsstjärna.

3. (ny) Lars Palm
Död eller levande? Man kan aldrig så noga veta. Galleri Lars Palm (samma hus som BackBeatBolaget) i Sandviken återuppstår gång efter annan. Med våren 2011 har det börjat röra på sig igen. Nya namnen Jon Perman, Karin Bäckström och Joakim Wikman ska ordna utställningar. I helgen öppnas portarna för en installation som byggs på plats av konstnären Fredrik Sjögren. Hur konstverket ser ut beror på när man kommer. Lars Palm är en nyckfull men spännande bekantskap.

4. (ny) AnnMarie Stenman
Tung formgivare som designar svartfeta föremål i gummi och betong. Upplev på Gävles Galleri K.

5. (1) Teaterbiennalen
Gävle planerar som sagt för största teaterfesten någonsin. I1-15 maj. Gasklockeområdet visar upp sig för hela teaterbranschen. Det här kan bli ett genombrott för Sveriges snyggaste scen. Som Folkteatern fick göra god reklam för i i lördags när deras succé ”Kom ta min hand” visades i tv. ”Fantastisk föreställning. Ser fram emot Teaterbiennalen så att jag får se den live”, säger en tittare.

Ut från listan: Reisch & Szyber (2), Palmeböcker (3), Läktarbygge (4), Bokrea (5).

Mer läsning

Annons