Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Babel” blir litteraturshow

/

Litteraturprogrammet ”Babel” byter form och börjar spelas in i studio inför publik.

Annons

Programledaren Daniel Sjölin gläds åt att slippa sitta ensam framför en kamera i någon skrubb fram-över. ”Nu förvandlas Babel till en glamourös litteraturshow” står det att läsa på SVT:s hemsida inför säsongsstarten 21 januari.

– Vi kulturmänniskor är ju inte så vana vid glamour, så glamouren består helt enkelt i att vi har fått en riktig studio, och att jag ska få fina kläder, som en skjorta och kanske en slips, skrattar Daniel Sjölin.

Anledningen till omgörningen är framför allt att de ”Babel special” med författarintervjuer som spelades in på scen inför publik fick väldigt bra respons.

Men för att programmet inte ska bli för provinsiellt kommer vissa färdigklippta inslag ändå att finnas med. Internationella författare som inte kan eller vill ta sig till Sverige kommer fortfarande att uppmärksammas.

– ”Babel” kommer fortfarande ha samma ton och samma vilja att presentera den bästa litteraturen på ett väldigt brett sätt, men bibehålla något slags intellektuell ordning, säger Daniel Sjölin.

Sändningar utökas till femton avsnitt per säsong.

( TT Spektra)

Annons