Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barbie-Nils kommer till Gävle

/
  • Anders Jansson och Johan Ehn i

Annons

Femåriga Nils vill ha en Barbie, pappan tycker hellre han ska köpa en leksakspistol. Fast Nils skulle ju få välja precis vad han ville i leksaksaffären...

Hur ska det gå? Gävlepubliken får se på söndag när fria teatergruppen Teater Barbara gästspelar med barnteaterdramat "Barbie-Nils och pistolproblemet".

Det kallas en föreställning om genus, mod och barns rätt. Och även om svårigheten att vara förälder. Teatern spelas för barn från fyra år så publik är förstås också deras vuxna sällskap.

"Barbie-Nils och pistolproblemet" innehåller sång och musik och dockor. På scenen Anders Jansson och Johan Ehn. Föreställningen är baserad på en norsk barnbok av Kari Tinnen.

“Jag gillar att man tillåter och förmedlar att ungar inte är några dumskallar och du kan inte dra vilka valser som helst mot dem. Heja Nils!”, tyckte Kulturbloggens Lotta Altner som recenserat "Barbie-Nils och pistolproblemet"

Den ges i Gävle Teater söndag 13 mars. Ovanligt mycket barnteater har våren hittills bjudit på. Framåt april blir det mer – familjeföreställning och dockäventyr.

Mer läsning

Annons