Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt Berg veckans etta

/

Annons


”...titta på molnen som drar fram däruppe, fyllda av nystuvad förmiddag”. Nystuvad förmiddag! Ord av glesbygdspoeten Bengt Berg. I en bitterljuvlig vårdikt som ni kunde läsa här på kultursidan i söndags. Klipp ur, sätt upp på kylskåpet, spara i hjärtat.
Foto: Stefan Tkatjenko


Gävlekonstnären Rolfcarlwerners väggmålning lyser upp bostadsområdet Öster. En varm hyllning till människan och hennes vardag, tycker vi. Men man kan ju beskriva konstverket annorlunda. Vi vill för allt i världen inte undanhålla er denna koncisa webbkommentar från signaturen Peter: ”Två huvudlösa konsumenter...”!
Foto: Jenny LundbergBusig, bussig och supercool Gävlekonstnär. I ett nytt offentligt konstverk har hon ”bombat” kommunens förvaltningshus med 67 broderade fiskargubbar och Mona-Lisor. Sammanträdena kommer förmodligen aldrig att bli sig lika.
Foto: Håkan SelénFörfattargeni, arbetsnarkoman, ständig Nobelpriskandidat. Enligt Joyces nyutkomna ”Dagbok 1973-82” spelar hon dessutom piano som besatt, har rikt umgängesliv och kan färdigställa en hel roman i huvudet medan hon rattar bil i snöoväder. Räknas det som merit, Svenska Akademien?
Foto: Jeff SciortinoLegendariska och sympatiska svenska gatukonst-artister som kom för att inspirera Gävleborna i veckan, med workshop och föreläsningar. Nu återstår ivrig väntan på resultatet.anser vi att Strömvallens läktare måste bevaras. Och försvaras. Mot okunniga angrepp. Suck.
Det finns ett Nalle Puh-citat (om den inte så klipska björnen) som vi tänkt att vi aldrig skulle behöva använda. Och vi är inte såna att vi gör det den här gången heller, hur lockande det än är.


Sofia Jacobsson (2), Robin Ticciati (3), Johan Svedjedal (4), Marx (5).

Mer läsning

Annons