Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biblioteket vill ha din kreativitet

/
  • Kan det bli bättre? Kulturchefen Kajsa Ravin efterlyser medborgarnas idéer för framtidens Gävlebibliotek.   Foto: Håkan Selén

Annons

På måndag kan man passa på att säga sitt hjärtas mening om biblioteket i Gävle. Bibliotekschefen och kulturchefen lyssnar. Fast förstås, de vill egentligen enbart höra goda idéer. Och billiga, måste förmodligen tilläggas.

Förslag på hur bibblan ska utvecklas i framtiden – det är detta som efterlyses, inget gnäll.

Kajsa Ravin, Gävles Kultur & fritids-chef, säger att hon vill möta Gävleborna i en, som det kallas, idéutvecklingsverkstad.

Kommunen vill ha tips alltså, få hjälp på traven, dra nytta av din kreativitet. Får medborgarna också reellt inflytande? I det lilla, mycket möjligt. Så passa på.

Det kan, säger ett pressmeddelande, handla om sådant som hur platser för läxläsning ska utformas eller om man exempelvis borde starta berättarkaféer på olika språk. ”Biblioteket som mötesplats för människor” verkar vara huvudspåret, oavsett om det ska ske på webben eller i verkligheten. Men verklighet är hur som helst att Gävle stadsbibliotek redan nu är en av stadens mest besökta offentliga platser.

”Innan vi slutar för kvällen hoppas vi att det finns några testverksamheter som vi kan köra igång med genast”, säger Annette Johansson, avdelningschef för Gävle bibliotek.

Alla är välkomna till kafésamtalet som hålls måndag 27 april mellan klockan 18 och 20. Resonemang och dialog utlovas.

Ytterligare ett tillfälle för medborgarna att komma med kulturidéer blir 1 juni.

Mer läsning

Annons