Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ajvide Lindqvist till deckarfestival

/
  • John Ajvide Lindqvist är ett av affischnamnen på deckarfestivalen i Visby i sommar.

John Ajvide Lindqvist är ett av affischnamnen på deckarfestivalen Crime Time på Gotland nästa år. Lagom till festivalen räknar han med att vara klar med den tredje och avslutande delen i sin "Himmelstrand"-trilogi.

Annons

Boken heter "X – den sista platsen".

– Jag skymtar målsnöret. Och skulle den inte vara riktigt klar kan jag tala om den ändå, säger Ajvide till TT.

Han skulle egentligen ha medverkat redan på årets deckarfestival i Visby, men ett bröllop i familjen satte stopp för det. Och han säger att det är passande att det är just med "X", som följer på böckerna "Himmelstrand" och "Rörelsen", som han kommer till Visby.

– Det är en lustig trilogi, eftersom böckerna är så väldigt olika. Det här är första gången som jag har skrivit en kriminalhistoria. Det handlar om knarkförsäljning och en självmordsvåg i Stockholm. Och ja, det finns övernaturliga inslag i det, och jag hoppas kunna knyta ihop lite trådar från de två tidigare böckerna. Fältet från "Himmelstrand" figurerar igen.

Han ser deckarfestivaler som ett intressant kulturellt fenomen, som en sorts antropologisk resa.

– Så är det kul att möta publiken och att signera och tala med mina läsare.

2017 års Crime Time äger rum 3–5 augusti, alltså några veckor tidigare än de två tidigare festivalerna. Några andra gäster som redan är bekräftade är brittiska Elly Griffiths, Unni Lindell och Torkil Damhaug från Norge och Jane Harper från Australien.

Gunnar Rehlin/TT

Mer läsning

Annons