Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garanterat bra: Palme, Berggren och rosorna – i Gävle i kväll

/
  • HUVUDPERSON. Olof Palme är i fokus när Henrik Berggren kommer till Stadsbiblioteket.

Ingen kommer undan Olof Palme. I vår är det ett kvarts sekel sedan Olof Palme sköts till döds. Göran Greider har skrivit en ny bok med just den titeln, ”Ingen kommer undan Olof Palme”, som ges ut i vår, men den i särklass mest uppmärksammade Palme-boken kom förra året och författades av Henrik Berggren.

Annons

I dag kommer han till Stadsbiblioteket i Gävle och berättar om Palme och sin bok ”Underbara dagar framför oss”. Kultursidan var på ett seminarium under Bokmässan i Göteborg om boken och skrev: ”Olof Palme skyms av ett berg med rosor, lagda på platsen där han mördades. Men när en panel under Bokmässan diskuterar personen Olof Palme, med anledning av Henrik Berggrens haussade nya bok om honom med titeln ’Underbara dagar framför oss’, nämns bara hans död i förbifarten. Befriande, och också en av anledningarna till att Berggren ville skriva om Palme. Det är på tid att lyfta på rosorna och se honom för den han var, med fina och fula sidor.”

Samtalet var ett av de mest givande under Bokmässan. Missa inte den kunniga och skickliga berättaren Berggren – om en av svensk politiks mest fascinerande människor.

Mer läsning

Annons