Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strindbergsåret igång

Stockholm läser Strindberg. Förstås. Hans bok ”En dåres försvarstal” blir årets ”Stockholms läser-bok”.

Annons

Projektet drivs av Författarcentrum i samarbete med Stockholms stadsbibliotek. Under året arrangeras offentliga läsecirklar, likaså ”en dåres stadsvandring” i några av bokens miljöer. Man planerar också en seminarieserie där bland andra feminister, lastbilschaufförer och psykologer inför publik får diskutera en äktenskapsskildring som börjar i passionerad kärlek och slutar i kvinnohat. (TT Spektra)

”Jag längtar inte efter att skriva utan efter att vara hemma.”

Poeten och litteraturredaktören Jenny Tunedal listar denna och andra funderingar om lusten att skriva, i Aglatuqbloggens skrivarstafett (aglatuq.se).

Romskt minnesår utan bidrag. Regeringen har utsett 2012 till ett minnesår för romernas ankomst till Sverige. Men man kommer inte att skjuta till några pengar för satsningar på romsk kultur, trots att flera rapporter pekat på behovet av det. Det uppger Sveriges Radios ”Kulturnytt”. Däremot bidrar regeringen till en konferens i mitten av mars som ska genomföras i Kulturrådets regi. Tanken med konferensen är att uppmärksamma romernas kultur och historia. Deltagare blir företrädare från statlig, kommunal och regional nivå samt det civila samhället.(TT Spektra)

Nu är det kört. Stockholms tingsrätt försatte på tisdagen barnkulturhuset Palatset i Stockholm i konkurs, skriver Svenska Dagbladet. Ägarna försökte in i det sista beveka sponsorer och politiker att skjuta till extra pengar. Palatset invigdes i Gamla Riksarkivets nyrenoverade lokaler så sent som 4 oktober, men redan i december framkom uppgifter som gjorde gällande att verksamheten var på obestånd.

Mer läsning

Annons