Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi läser Vi läser

/
  • Vi För oss som läser.  ”Vi läser” är en avknoppning av kooperationens klassiska tidning.

Allt som har med läsande och böcker att göra avhandlas i tidningen ”Vi läser”. Den är en utväxt ur Vi, en engångsföreteelse som blivit kvar och ska komma ut med fyra nummer per år.

Annons

Det är ingen litterär tidskrift. Den diskuterar inte litterära skolor eller formfrågor. Den tittar inte ut över de svenska, europeiska eller globala litterära landskapen. Men den visar en stor förtjusning både i läsandet och i skrivandet, och den närmar sig författarna med kärleksfullt intresse.

I det pinfärska numret av tidskriften ger Katarina Mazzetti en personlig bild av Fay Weldon, den engelska författaren, och hennes liv. Åsa Linderborg berättar om livet efter sin pappabok ”Mig äger ingen” och tidskriften talar med flera författare som alla skrivit om och kanske skrivit sig fria från sina fäder. Pappatrenden är stark i den svenska bokutgivningen; läs själva.

Fotografen Ulla Montan har plåtat några författare och deras hundar och låtit dem kommenterat sitt liv med hunden.

Författaren Jeanette Winterson förklarar sin kärlek till Shakespeare and Company, boklådan i Paris som genom åren har varit mötesplats för mängder av berömda författare och som ännu fungerar som ett vattenhål och till och med tar emot nattgäster.

Så kan man läsa om bloggar, om pennor, om bokbytarprojekt och möta några av dem som ger ut böcker för egna slantar.

Räcker inte detta – gå in på www.vilaser.se, få tips på författarbloggar att läsa vidare på och följ Sveriges första twitterpoet.

Lättsam läsning om läsning. Smakar bra.

Mer läsning

Annons