Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bonnier ser fram emot Lees nya bok

/

Nyheten om att Harper Lee släpper en ny bok, 55 år efter "Dödssynden" kom under tisdagen och startade förväntansfulla diskussioner – inte bara på sociala medier utan även i förlagsbranschen.

Annons

– Det här är en nyhet för hela förlagsvärlden, det blev känt även för oss i dag, säger Daniel Sandström, förläggare och litterär chef på Albert Bonniers Förlag.

Enligt Sandström är det Bonniers ambition att få ge ut den nya boken "Go set a watchman" så snart som möjligt.

– Vi tycker att det är superspännande att den här boken finns och ser fram emot den med stor glädje, men också med viss försiktighet, säger han och tillägger:

– Som förlag måste man läsa manus innan man kan säga någonting säkert.

Harper Lees roman "Dödssynden" från 1960 är en modern klassiker, och Lees enda publicerade verk, fram tills nu. I sommar, 55 år senare, ges en uppföljare ut.

Manuskriptet färdigställdes på 1950-talet, innan Lee skrev "Dödssynden" ("To kill a mockingbird"). Men det har legat på hyllan sedan dess, säger författaren i ett uttalande via förlaget Harper.

"Boken handlar om rollfiguren Scout som vuxen kvinna och min förläggare tyckte att hennes ungdomsår utgjorde ett intressant stoff för en roman. Så jag skrev 'Dödssynden' som gavs ut i stället. Till min stora glädje och förvåning upptäckte min vän och advokat Tonja Carter att manuskriptet till 'Go set a watchman' fortfarande existerar", säger den 88-åriga författaren.

Enligt förlaget Harper kommer boken att publiceras som den är skriven, utan några som helst revideringar.

Harper gör sig också redo för en försäljningssuccé. Den första upplagan ska tryckas i två miljoner exemplar.

"Go set a watchman" ges ut den 14 juli.

Mer läsning

Annons