Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirkör jubilerar över gränserna

/

Nyss gjorde Cirkus Cirkör succé på Gävle teater med "Underart".
Nu ska nycirkusgruppen fira sitt 20-årsjubileum med nyskapade föreställningen "Borders".

Annons

Cirkus Cirkör fyller 20 år och firar jubileet med en gränsöverskridande föreställning om just gränser. I ett samarbete med Malmö Stadsteater sätter man upp "Borders", där cirkusartister sjunger och skådespelare balanserar.

1995 bildade Tilde Björfors nycirkusgruppen Cirkus Cirkör. I år firas tjugoårsjubileet bland annat genom föreställningen "Borders", som sätts upp på Malmö Stadsteaters scen Hipp med premiär 8 maj.

– Det här är en föreställning där vi tagit på oss den snudd på omöjliga uppgiften att både fira Cirkörs 20 år som gränsöverskridare och samtidigt spegla det i det gränsdragande som vi just nu håller på att göra i världen, berättar cirkusdirektör Tilde Björfors.

"Borders" är ett samarbete med Malmö Stadsteater. Skådespelare, cirkusartister och musiker medverkar i uppsättningen – och provar på varandras jobb. Tanken är att alla ska lämna sina bekvämlighetszoner. Skådespelare flyger genom luften och cirkusartister sjunger och spelar. Scenografin och cirkusredskapen används som instrument.

– Jag är övertygad om att vi lever i en tid där att sätta upp fler gränser, både personella och i världen, är en omöjlig väg att gå. Vi måste lära oss att hantera det kaos och den oordning som uppstår när vi öppnar gränser, säger Tilde Björfors. (TT)

Mer läsning

Annons