Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Claudia Galli väljer alltid att gå vidare

/
 • FRAMÅT! Claudia Galli tycker om utmaningar och räds inte misslyckanden. ”Jag ser det som ett sätt att gå vidare            och utvecklas. Hela grejen med livet tycker jag är att få nya perspektiv på olika saker”, säger hon.

Claudia Galli ser skönt sommarledig ut när hon kommer promenerande längs Skånegatan på Södermalm i Stockholm. Hon bär stora, mörka solglasögon, en romantisk tunika och vita Converse. De långa lockarna har kapats av till en halvlång page för rollen som Jonna i SVT-serien ”Starke man” som har premiär i september.

Annons

– Det var mitt initiativ. Jag ville gärna göra något nytt, det blir lättare att gå in i en ny karaktär då.

Även om hon ger intryck av att vara avslappnad och ledig har hon ett minst sagt fullspäckat schema. Hon är bara hemma i Stockholm över helgen, sedan bär det av tillbaka till Göteborg, där inspelningarna gått in i ett hektiskt skede.

Serien handlar om fyra anställda på ett kommunhus i en fiktiv ort vid namn Svinarp i Skåne. Claudia Galli spelar mot Magnus Mark, Anna Blomberg och Anders Jansson.

– Det är ett extremt roligt gäng, alla är supersköna. Vi är så glada att vi fyra fått komma ihop och spela med varandra.

Med sig på inspelningarna har hon yorkshireterriern Doris.

Hundar är ett av Claudia Gallis största intressen, och hon återkommer ständigt till sina två högt älskade husdjur under samtalet. Sedan ett och ett halvt år tillbaka pluggar hon hundpsykologi vid sidan av jobbet.

– Jag började plugga till hundinstruktör när jag skulle gå en kurs med Doris, bara för att jag själv ville lära mig. Men sedan var det kul att träffa folk och göra något annat. Det är så långt ifrån skådespeleriet som man kan komma, berättar Claudia Galli, som dock inte är intresserad av någon karriär som hundtränare i tv.

Själv älskar hon det hon gör. Allt det hon gör – och det är inte så lite. Hon skriver krönikor, dubbar tecknat och håller igång två olika bloggar. Och så har hon ju skådespelarjobbet, som hon ägnat sig helhjärtat åt sedan tidiga tonåren.

– Som skådespelare har man inte alltid jobb, och jag gillar inte att inte jobba. Jag är ingen a-kasseskådis. Därför ser jag till att det hela tiden händer saker. Jag har otroligt mycket energi. Alla projekt ger mig energi. Och eftersom jag gör så många olika saker kan jag få tre, fyra kickar om dagen.

En av Claudia Gallis två bloggar handlar om inredning, ett annat av hennes stora intressen. I våras flyttade hon och hundarna från sin lägenhet till ett litet rött hus på Lidingö som hon kallar för ”Claudiaville”. Hemmet har hon inrett i vad hon beskriver som hippie-chic stil, med starka färger och gott om plats för mys.

Intresset för möbler och inredning har hon i blodet. Hennes pappa, som är italienare, arbetade

tidigare med att importera italienska möbler och under sin uppväxt har hon fått följa med till flera möbelfabriker.

Att hon är så hemmakär är en av anledningarna till att hon inte gjort som flera av hennes vänner och provat lyckan i Hollywood. Tanken är inte ens särskilt lockande, menar hon:

– Livet är så mycket mer än min karriär. Det är toppen att jag har kunnat göra bra grejer här och sedan kunna komma hem till familjen och vara med hundarna.

Therese Lindström/TT Spektra

Mer läsning

Annons