Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för ny-nycirkusen

/

Cirkuskonsten letar sin plats i det moderna samhället. Cirkusen måste inte resa runt i tält. Men den behöver inte heller kallas nycirkus. Nygammalcirkus kanske?

Annons

I höst är det urpremiär för ”In the realm of dreams” i en teaterlokal utanför Stockholm. Den presenterar sig som en stor, stationär cirkusföreställning. Med vackra kläder, clowner, lindansörer, jonglörer, akrobater och sångare, men också en berättande handling.

– Vi tröttnade på att man väldigt sällan kan se en bra och modern cirkusföreställning i Sverige. Åk utomlands och du har massor av valmöjligheter, säger Camilla Ljunggren, konstnärligt ansvarig för ”In the realm of dreams”, i ett pressmeddelande.

Inte oväntat har flera av artisterna sin bakgrund på cirkuslinjen i Gävle. Julia Göransson gick ut 2009 och har en av huvudrollerna som den lilla flickan Hope.

Magnus Karlsson och Ted Branteryd är två av sex clowner i föreställningen (alla sex har gått cirkusgymnasiet i Gävle!). Marcus Björn har dessutom jobbat som lärare där.

Av någon anledning skolas så många bra artister just i Gävle, där finns en blandning av nytänkande och tradition som jag själv gillar, därför jobbar vi gärna med de artisterna, framhåller Camilla Ljunggren.

Bland övriga medverkande märks clownen Gay Lundin som firar 40 år som cirkusartist, samt sångaren Peter Malmrup.

”In the realm fo dreams” ska spelas på Dieselverkstaden i Nacka 16–19 november.n

Mer läsning

Annons