Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De gör svensk variant av "Serial"

/
  • I maj har podcasten

Den amerikanska podcasten "Serial", med Sarah Koenig, har gjort succé så väl på hemmaplan som i Sverige.

Annons

Nu kommer den svenska motsvarigheten "Spår", som bli bolaget Acasts första egna podcast. Tidigare har de enbart distribuerat andras material. "Spår" får premiär i maj, skriver Dagens media.

"Serial" granskade ett mordfall i Baltimore. I "Spår" ska Anton Berg och Martin Johnson nysta i ett mord som begicks i Kalamark utanför Piteå 2004, där en man dömdes till livstids fängelse mot sitt nekande. Duon uppges ha hittat intressanta trådar kring fallet att nysta i, även om de inte ska "lösa brottet".

Anton Berg har bland annat producerat "P3 Dokumentär" och Martin Johnson har jobbat med dokumentärer för bland annat BBC och NRK. Den första säsongen kommer att bestå av fem avsnitt om omkring 30 minuter och det är redan klart med en andra säsong, om ett annat rättsfall, som kommer senare i år, skriver Dagens Nyheter.

I november meddelade "Serial" att man hade samlat ihop tillräckligt med pengar för att göra en andra säsong av den hyllade serien. Vad den nya säsongen ska handla om eller när den får premiär är fortfarande inte känt – men på sin hemsida skriver de att det blir någon gång under 2015 i alla fall.

Mer läsning

Annons