Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De har skrivit sämst om sex

/
  • Erica Jong kan vinna pris för årets sämsta skönlitterära sexskildring.
  • Morrissey har skrivit en av årets sämsta sexscener, enligt The Literary Review.

Annons

"Fnissande snöboll", blixtar och frukt-metaforer. Nu har de nominerade till priset för årets sämsta skönlitterära sexskildring utsetts, skriver The Guardian.

En av de åtta kandidaterna är artisten Morrissey som i sin kritiserade bok "List of the lost" jämför två älskande med en snöboll som senare ramlar ner på golvet.

– Han är en stark kandidat, säger jurymedlemmen Frank Brinkley.

Morrissey tävlar mot bland andra Erica Jong, som aldrig varit främmande för att krydda sina romaner med tumlande i sänghalmen, och vars senaste roman "Rädd att dö" innehåller en scen där upphetsningen går som en blixt längs ryggraden.

Övriga nominerade är: "The martini shot" av George Pelecanos, "Before, during, after" av Richard Bausch, "The making of zombie wars" av Aleksander Hemon, "Book of numbers" av Joshua Cohen, "Call med Dave" av Michael Ashcroft och Isabel Oakeshott, samt dessutom norska författaren Tomas Espedal för "Against nature".

Priset instiftades av The Literary Review för 23 år sedan, med syfte att både uppmärksamma och motverka dåliga sexskildringar i modern litteratur.

Vad gäller årets kandidater kan man notera att majoriteten av de usla sexskildrarna är män, faktiskt nästan alla.

Mer läsning

Annons