Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De minnesvärda döingarna lever upp i Vi Biografi

/

Inte minst under veckorna inför valet märker vi av vår tids personfixering. Idéer blir ansikten, större berättelser pressas in i kroppar, partiprogram personifieras. Biografierna fyller bokhösten, och de flesta finns med i annonssidorna i nya tidskriften Vi Biografi.

Annons

Den klassiska tidskriften Vi utökade nyligen stallet med litteraturfokuserade Vi Läser, och nu hakar de på persontrenden med Vi Biografi.

Valet märks också i första numret genom att tre kämpar för rösträtten porträtteras: Fredrik Olaus Nilsson, Sophie Adlersparre och Hjalmar Branting. Alla läsvärda och intressanta texter, likaså porträttet av vissångaren Fred Åkerström (som även är föremål för en biografi i bokform i höst).

Anita Ekberg får berätta om sitt liv i bilder och chefredaktören Stina Jofs får tillträde till Astrid Lindgrens orörda bostad.

Vi Läser fyller, likt bloggen Bokhora, ett tomrum i utbudet genom att rikta in sig på lusten i läsandet, medan jag har svårt att se Vi Biografis plats. Den liknar andra magasin, kanske med skillnaden att den bland sina personporträtt har något fler döingar. n

Mer läsning

Annons