Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delikat dekor

/

Annons

Konstnären Ewa Borin har läckra titlar på sina målningar. ”Green deliscious”, ”Pink skyfall”, ”Blue hypnosis”. Bilderna är också mycket dekorativa, utsirade och blommigt exploderande. Klatschiga helt enkelt. De passar fint i hotellfoajén på Elite Grand Hotel i Gävle, där de just nu visas.

Några verk flörtar med graffiti. Här uttrycks barnslig hjärteglädje och färgen rinner.

Men det är inte lätt att hitta under ytan på Ewa Borins skapande. Dukarnas ytor utfylls nästan maniskt med sina tilltalande färglager. Det finns ingenstans att andas i det här måleriet. Det lämnar lite utöver heminredningstankar till betraktaren. Dock får den betala dyrt som vill redesigna vardagsrummet med exempelvis ”Space flower”, 65 000 kronor.

Nu bedömer jag efter det vi får se på hotellet. På konstnärens webbsida finns bättre exempel med säker kolorit och spännande rymder.

Ewa Borin kommer från Stockholm och visar sina bilder i Gävle fram till 5 juni. Hon är en av flera tillfälliga utställare som senaste året getts plats på hotellets väggar.

Ett av konstverken ska auktioneras ut till förmån för Project Playground – ett projekt i Sydafrikas kåkstäder supportat av kändisen Sofia Hellqvist.

Mer läsning

Annons