Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den nya teaterfesten i topp

/

Annons

1. (ny) Den stora teaterfesten

Har visserligen inte börjat än. Men programkatalogen för Teaterbiennalen i Gävle är klar. Se till att få tag i ett exemplar. Inga överord - det här är verkligen ett exceptionellt tillfälle att ta del av ett exceptionellt utbud av scenkonst. På hemmaplan i maj. Boka biljetter nu.

2. (ny) Carina Reisch och Bogdan Szyber

Duo som turnerar med en flippad hybrid av dans- och performanceföreställning. Gävle teaters salong fick besök i måndags – och som det skrattades! Nu visar sig dessutom att Reisch och Szyber ska återvända till Gävle under den ovan nämnda Teaterbiennalen för att hålla en masterclass om skapande. Titeln på tillställningen låter lovande: ”I may be schizophrenic, but at least I have each other”!

3. (ny) Palmeböcker

Böckerna om statsmannen Olof Palme är klart intressantare än alla böckerna om mordet, därför att de också handlar om den politiska verkligheten – i går, i dag, i morgon. Göran Greiders ”Ingen kommer undan Olof Palme” är den senaste i raden, och lika vass som vacker.

4. (ny) Läktarombyggnad

Kär gammal bekant i repris. Vi vill ju att Strömvallens ursprungliga läktare ska kulturskyddas samtidigt som arenan moderniseras. Detta är beslutat och klart, tack. I samma veva ska det slummiga impedimentet (oanvändbar mark) längs ån, bakom Konserthuset och Strömvallen, tillvaratas och bli tillgängligt med promenadstråk. Finemang. Så låt er inte förvirras av en debattör i en annan lokal tidning. Hon har fått för sig att området i fråga är ”lummigt”, ”mysigt”, ”omistligt”, ”unikt”, ”en fågelattraktion”, och skänker Stadsträdgården dess karaktär av naturpark. Rena dårpippisnacket. Det handlar om ett stycke slyskog allmänt kallat herrtoaletten.

5. Bokrean (ny)

Sötaste bokrean hittade vi på Konsum Eken i Gävle, inte större än ett matbord.

Hedersomnämnande: Norska. Vi elsker detta språket och Skid-VM pågår än, så förra veckans femma får hänga kvar. Smörebussen är inget rullande bageri utan Marits och Petters transportabla vallningsstation.

Ut från listan: Sorgespel (1), Katrin Brännström (2), Lukas Moodysson (3), Komma (4), Norska (5).

Mer läsning

Annons