Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Doldisen Desirée i topp

/

Annons


Utställningsformgivare i Gävle. Ligger bakom looken på både det gruvliga Fängelsemuseet och Länsmuseets pigga basutställning Modärna tider. Nu senast har hon skapat scenografin till utställningen om hemslöjdsexperten Hedvig Ulfsparre. Den är en supersnygg lek med skuggspel och glimmande ljusflod. Vi leker med tanken på att få omgjort därhemma av superdesignern Desirée – säg finns det något tv-program som betalar?
Foto: David HolmqvistIngen guldbagge för Folkteaternskådisen. Men åtminstone en galakväll på Cirkus i en grandios stjärnas sällskap. Då menar vi hedersbaggevinnaren Harriet Anderson. Inte Micke P.Foto: SFHösten är förlåten, det slår gnistor om nya säsongsprogrammet på Gävle teater. Stora föreställningar, starka namn och unga experiment. Start tisdag 20 januari med ”Änkeman Jarl” – som för övrigt kommer till Sandviken redan på söndag. Teatervåren ser ovanligt rik ut där också.Bort glåmiga adventsstjärna, bort dammiga julbelysning. Friska buketten på köksbordet hälsar ljuset åter. Ordet tulpan kommer förresten från ordet turban, enligt språkforskarna. Vår svenska konstnär Ulrika Hydman-Vallien har blivit mäkta folkkär tack vare sina trogna tulpanmotiv. van Gogh, mästaren från tulpanlandet Holland, målade dock hellre solrosor och potatis.
Han åker förstaklass på tåget och skäms inte. Alla borde få åka förstaklass. Det är det som är socialism, förklarade Greider när han intervjuades i Gävle-Dala-tv:s Eftersnack härom kvällen. Debattören som skrivit en modebok hade samma rutiga skjorta som vanligt, hundhår på brallorna och hål på knäet. Vem kan låta bli att älska honom?
Foto: Bo Håkansson/Bilduppdraget/SVTanser vi att Strömvallens läktare måste bevaras.

Jävla finnar (2), Ida Falk Winland (3), Marie Björk (4), Trettondagsmottagning (5).

Mer läsning

Annons