Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eloge till SR Gävleborg

/

Striden om internets framtid pågår i skymundan. För det är inte direkt så att frågor om nätneutralitet och ett öppet internet är det hetaste debattstoffet.

Annons

Några för en ensam kamp för att ta upp frågorna på agendan, som Sydsvenskans kulturjournalist Andreas Ekström, men i övrigt är ointresset stort.

Därför är det lite förvånande, men mest glädjande, att SR Gävleborg tagit på sig uppgiften att berätta om ett pågående mål i Stockholms tingsrätt där film- och tv-bolag kräver att en bredbandsleverantör ska blockera tillgången till The Pirate Bay och Swefilmer.

SR Gävleborg har i en rad inslag och i en debatt mellan journalisten Emanuel Karlsten och Jimmy Ahlstrand, strategichef på SVT, gått på djupet med en fråga som är kritisk för internets framtid men måhända inte lika medialt gångbar som identitetspolitik.

Karlsten använder sig av en bra liknelse i debatten: ”Det är som att posten skulle vara ansvarig för vad vi skickade i brev till varandra.”

Oavsett var man står i debatten, är det viktigt att den förs i offentligheten och inte bara mellan jurister i rättssalen.

KE

Mer läsning

Annons