Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En hund begraven?

/
  • Purken på Priapos. Gävledebattören Olle Ljungbeck tycker att Konstcentrums förklaring till rondellkonsten (debattinlägg på Arbetarbladets kultursida 23 september) är skum.

Efter att i våra båda lokaltidningar tagit del av ”konstförståsigpåarnas” enorma och vältaliga försvarsinlägg för ”Priapos trädgårds” fantastiska skapelse, börjar jag tro att det ligger en hund begraven någonstans.

Annons

Handen på hjärtat kära vänner oavsett om vi tycker om ”Priapos” eller ej, måste vi väl ändå erkänna att det hela är en bagatell.

Vad är orsaken till all denna verbala utlevelse om det nämnda verkets storhet?

Kan det vara så att ”konsttjänstemännen” vill försvara sin uppgift eller....? Är man rädd att inte bli tagen på allvaroch bli satt på undantag? I så fall måste det vara fel att på det sätt som nu sker till varje pris försvara ”konstverket”. Kan det vara så att vi lever i en tid då det varken skapas god litteratur, konst etcetera och man därför måste försvara och recencera allt bråte.

Jag förvånas ständigt över hur man till exempel i tv recenserar kreti och pleti vad gäller litteratur som film. Det verkar som om detta sker utan någon som helst urskiljning. Allt är bra litteratur, film och konst!

Olle Ljungbeck

Mer läsning

Annons