Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ex-Gävlebo leder Nordiska paviljongen

/
  • Mats Stjernstedt, född och uppvuxen i Gävle, är uppskattad curator.

Annons

Mats Stjernstedt har utsetts till curator för den gemensamma utställningen för Finland, Norge och Sverige i den Nordiska paviljongen vid Venedigbiennalen 2017.

Stjernstedt är sedan 2011 konstnärlig ledare på Kunstnernes Hus i Oslo. Han har tidigare varit curator för ett flertal internationella utställningar och är ett namn att räkna med i konstvärlden. Han är född och uppvuxen i Gävle där utställningar han "curerat" gjort nedslag.

Finland, Norge och Sverige är överens om hur det nordiska samarbetet ska se ut under de tre kommande Venedigbiennalerna. Konsten ska ses som ett gemensamt projekt och de tre länderna ska representeras på ett likvärdigt sätt. Länderna kommer att turas om att vara kommissionär – 2019 är det Finlands tur och 2021 Norge.

"Mats Stjernstedt har gjort sig känd som en genuint god curator med förmåga att lyfta fram det som är väsentligt och intressant i just vår tid", säger Ann-Sofi Noring, vice museichef på Moderna Museet och kommissionär för Nordiska paviljongen 2017, i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons