Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faller Klüft för mästartrycket?

/

Annons

Sjukampshjälten Carolina Klüft har konsekvent nobbat ”Mästarnas mästare”. Just nu går den åttonde säsongen av det populära tv-programmet mot final. Utan Klüft som vanligt.

Men frågan är hur länge hon kan stå emot. Går det att säga nej när uppgiften är att promota en bok? Hur starkt är det osynliga trycket att synas?

I augusti släpps Carolina Klüfts självbiografiska tankebok ”Livet är en sjukamp”. I den berättar hon om hur idrotten gav henne strategier för att hantera livet.

”Med samma värme och spontanitet som hon en gång visade på idrottsarenan inspirerar hon oss till inre reflektion, till viktiga förändringar och till att ge energi och tröst”, skriver Norstedts förlag i sin presentation inför höstutgivningen.

Carolina Klüft avslutade sin professionella idrottskarriär 2012 och har varit på Mästarnas mästares önskelista sedan dess. Kanske blir hennes bok programledaren Micke Leijnegards smala lycka. Exponering och bokförsäljningssiffror går hand i hand. Så åtminstone tycker nog förlaget att det är dags för Sveriges genom tiderna mest framgångsrika friidrottare att ställa upp.

Mer läsning

Annons