Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FastPartner upp i topp

/

Vi listar sånt och såna som utmärker sig och gjort sig förtjänta i veckan. Aktuellt beröm – fredagar på kultursidan!

Annons


Heja fastighetsbolaget! Den här gången! När FastPartner inte ägnar sig åt att vilja riva kulturhistoriskt värdefulla byggnader (Strömvallens läktare) – så är man ett förnuftigt företag som låter konstnären Rolfcarlwerner graffitimåla på sina fastigheter (se artikel här intill). Schysst, partner.

.
Poeten läser sina dikter och låter nästan som en rocksångare, yeah, allright. Och det som är svart och sorgesamt i texterna blir ömt och tröstande på scen. ”Bland det finaste jag hört”, skrev kultursidans recensent. Feel-good-lyrik på Gävle Konserthus i fredags. Veckans högtidsstund. Foto: Bernd Büttner


Chef på Orionteatern och drivkraften bakom Skuggutredningen – den som innehåller 250 alternativa förslag till en ny kulturpolitik. Stina Oscarsons initiativ har minsann fått fart på debatten. Nu är vi många som kommer att vara på hugget när Kulturutredningens förslag läggs, säger hon.


Smärtsamt vacker föreställning på Gävle Teater. Missade ni? Se den helt fantastiska filmen som pjäsen bygger på! Finns att hyrlåna från Stadsbibliotekets välsorterade dvd-avdelning.


50-årsjubilerade med pianogeniet Mats Öberg och stjärnglittrande sångerskan Maria Stellas i Konserthuset i söndags. En imponerande föreställning. Och vilka skickliga unga orkestermusiker. Men ett hugg i hjärtat, hur ser framtiden ut? Väljer tillräckligt många att spela ”riktiga” instrument? Hur hörs Kulturskolan om nästa 50 år?


: Strömvallens läktare. I vintervit vila. Säsongen är över. Passande tid för rivningsromantiker att reflektera.

Din plats i historien (2), Nio debattörer (3), Katarina Lönnby (4), Lotta Lotass (5).

Mer läsning

Annons