Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjälldesperado på Gävles kvartersbio

/

Annons

Under våren fick Gävle en egen miniliten kvartersbiograf i Villastan. Fotografen och filmaren Dieter Stöpfgeshoff startade filmvisningar i sitt fotogalleri Artphoto.

Nu fortsätter säsongen med två nya biokvällar under maj. Onsdag 11 maj visas "Från gatan till fina salonger", en dokumentär om varietéartisten Johan Wellton från Gävle.

– Gävleteatern, Gävle symfoniorkestern och Gävle som stad spelar centrala roller, men filmen för oss även till Österrike och Australien, berättar Dieter Stöfgeshoff som gjort filmen.

Det är nämligen exklusivt hans egna produktioner som visas i kvartersbion.

Nästa tillfälle blir onsdag 25 maj. Och dags för något som kallas rysare. "Fjälldesperadon" är en dramatisering av jakten på en mordbrännare och mördare i den svenska fjällvärlden. Händelserna ägde rum 1952, två norska piloter blev dödade.

– Alla inblandade poliser uppsöks och intervjuas och spelscenerna axlas med stor inlevelse av yngre kollegor från polisen i Gällivare, enligt Dieter Stöpfgeshoff.

– Mördaren spelas av Gävlebon P-O Larsson och min son Jonas spelar en jägare som skjuts i benet och räddas i sista stund!

Till båda dessa filmvisningar bör man föranmäla sig ty platserna i "salongen" är få.

Mer läsning

Annons