Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkteatern startar stafett i Gävle

/
  • Folkteaterns Martin Pareto låter en föreställning om klimatkrisen växa fram i samarbete med inbjudna gäster.

Annons

Ta med en stafettpinne! Folkteatern bjuder in gäster till en samtalskväll och uppmanar dem att inte komma tomhänta. Det är tänkt att de ska bidra till en kommande föreställning. Med exempelvis "en sång, en text, en dikt, en planta, en metod, ett manifest"!

Det hela är förmodligen inte så märkligt som det låter. Folkteatern avser att undersöka klimatfrågan i föreställningen "Ett sjunkande skepp/Ett växande slott". Arbetet med den sker i en process ledd av skådespelaren Martin Pareto. Och en del i processen är en så kallad Budkavlekväll som arrangeras torsdag 28 januari.

Gästerna som ska lämna budkavlar/stafettpinnar är Thomas Nylund från Gästrike Återvinnare, arkeologen Annabell Rahm och representanter för möbeldesignfirman Lith Lith Lundin. Samtalet ska handla om Gamla resurser och nya resurser; vad gör man med det som blivit uttömt?; när slutar något ha ett värde?

Gratis att lyssna på för publiken, i Folkteaterns lokaler i Gävle. Fler Budkavlekvällar med fler aspekter på klimatkrisen ska följa.

*

LÄS MER Folkteaterns lovande vårsäsong.

Mer läsning

Annons