Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Författare ger kärlekstips i Gysinge

/

Annons

"Kärlek på gamla da’r" bestämde Carl-Göran Ekerwald att hans föreläsning skulle kallas. ”För att det är vad det handlar om”. Den ges på PRO:s folkhögskola i Gysinge i kväll tisdag 16 juni, vid en kulturkväll som är öppen för allmänheten.

Men det handlar också onekligen om att föreläsa på gamla dar. Uppsalaförfattaren Carl-Göran Ekerwald fyller i år 92. Han är fortfarande i högsta grad aktiv och medverkade även vid seminarium i samband med Folkteaterns Faust-projekt förra året.

Ekerwald har nyligen skrivit om sin kärlek till författarkollegan Sigrid Kahle i två böcker och berättar mer än gärna om den förälskelse som drabbade de båda sent i livet, när de var 87 respektive 82 år.

Ena boken är kärleksdikterna ”Sigridiana”, den andra är memoarerna ”Kom, madame, fru”. Paret hann få 1 288 dagar tillsammans innan Sigrid Kahle gick bort 2013.

Utifrån detta ger han en "kärlekskurs" under PRO:s kulturkväll i Gysinge.

Under sitt långa författarliv har Carl-Johan Ekerwald gett ut en imponerande mängd romaner, noveller, kulturhistoriska essäer och även böcker om barndomens landskap Jämtland.

Mer läsning

Annons