Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gaffel bjuder på konstfest med ljudbingo

Ljudbingo, kakbuffé och konst – det är ingen dålig blandning som bjuds i Gaffels medlemsutställning som hålls i Gävle i helgen.

Annons

Platsen är närmare bestämt Strömsbro och industrihuset Vävaren där konstnärerna i Gaffelverkstan håller till. Under lördag 14 oktober och söndag 15 oktober står ateljéer öppna. Förutom själva konstutställning har båda dagarna ett program med bland annat musikunderhållning.

Ljudkonstnären Mikael Strömberg framför sitt hörspel "Gonki" på lördagen. Han ska också hålla i söndagens "Ljudbingo". Mari Jäderberg Vasdékis erbjuder besökare att delta i en workshop.

De som ställer ut är en del av Ateljéföreningen Gaffels konstnärer, och en ganska lång rad visar det sig. Passa på att se konst av bekanta Gävlenamn som Lisbeth Sjölin, Karin Amnå Lindberg, Eva Österberg och Marie Lindgren.

Eller av designern Ida Gerdemark som klipper i papper och flätar konstrikt.

Ordförande i Gaffel är konstnären Maria Lewis vars fotocollage Gävleborna kunde se i vintras i en energisk utställning i Galleri Elixir. Verk av henne visas också på helgens medlemsutställning.

Och fler som deltar: Bert Linné, Ami Vidahl, Gustaf Lord, Malin Wikström, Erica Magnusson, Gunilla Löfgren, Margareta Tideström Persson, Eva Westman Linné, Birgitta Gidlund, Peter Endahl, Christina Gåsberg och Elin Hjulström Lord.

Det finns garanterat mycket att inspektera.

Maria Lewis är en av konstnärerna som deltar i ateljeföreningen Gaffels stora medlemsutställning i helgen.

Mer läsning

Annons